Corona revalidatie

Corona revalidatie COVID Fysiotherapie

Corona (COVID-19) revalidatie, fysiotherapeut Jorrit (mede-oprichter Longnetwerk Friesland) aan het woord:

Fysiotherapie is van groot belang voor optimaal herstel na corona. Onze geriatriefysiotherapeut en mede-oprichter van Longnetwerk Friesland is Jorrit de Jong. Hij is gespecialiseerd in het behandelen en monitoren van COVID-19 patiënten in Dokkum en omstreken. Tijdens de eerste lockdown kwam het werk in de fysiotherapie ook stil te liggen. Deze tijd is goed besteed door verschillende scholingen/cursussen te volgen om zodoende de revalidatie van de coronapatiënt optimaal te kunnen begeleiden. Nadat wij, bij Fysiotherapie Dongeradeel, het werk weer konden hervatten, ontstond het eerste contact met de coronapatiënt.

Persoonlijke verhaal: ’’Bij de patiënt thuis zie ik een ernstig vermoeide man op bed liggen. Opstaan en naar de tafel lopen lukt, praten kan dan niet meer; eerst op adem komen en naar lucht zoeken. Stapje voor stapje opbouwen; van tien meter lopen naar de eerste treden op de trap. Het ging voorspoedig, de patiënt kon al vlot bij ons in de praktijk beginnen met revalideren. Nu, vier maanden na het eerste contact, loopt de patiënt inmiddels 30 minuten en kan hij weer zelfstandig boodschappen doen. Hij geniet van zijn kleinkinderen, die hij ook weer kan optillen’’. 

Heeft u klachten na een corona-infectie en heeft u moeite met het herstel, neem dan contact met ons op. De fysiotherapie is, met verwijzing van de huisarts, kosteloos voor een behandeltraject van zes maanden voor jong en oud.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 0519-223433.