SPORTFYSIOTHERAPIE

P1040760Sport u fit met fysiotherapie!

Sport en bewegen is leuk, lekker en nog gezond ook. Of u nu in groepsverband een competitie speelt, geregeld een rondje hardloopt of kiest voor beweging om conditie te verbeteren of gewicht te verliezen. De sportfysiotherapeut betekent voor iedere sporter iets. Ook en vooral als u geblesseerd raakt.

Geblesseerde sporters
Een geblesseerde sporter wil zo gauw mogelijk weer in de startblokken staan. De sportfysiotherapeut begrijpt dat als geen ander. Na verwijzing door uw arts analyseren wij uw kwetsuur nauwkeurig en starten de behandeling. U krijgt kundig advies om zo fit mogelijk te blijven in deze vervelende periode. Wanneer het beter gaat met uw blessure begeleiden wij u naar uw oude prestatieniveau. Mocht het nodig zijn, dan doen wij een beroep op ons sportmedisch netwerk. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij een sportarts of een manueel therapeut.

Beginnende sporters
Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Ook zij kunnen terecht bij de sportfysiotherapeut. Misschien is het lang geleden dat u voor het laatst heeft gesport, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege een chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te sporten. Wij helpen u bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Vervolgens kunt u onder begeleiding trainen, maar het is ook mogelijk om wekelijks of met langere tussentijd de voortgang te bespreken. U kunt zonder verwijzing een afspraak maken.

Sporters
De meeste sporters willen steeds beter presteren: sneller rennen, vaker scoren of langer fietsen. De sportfysiotherapeut helpt u graag. U krijgt advies over de juiste trainingsopbouw en oefeningen in techniek, kracht, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen. Dit komt niet alleen de sportprestatie ten goede, maar helpt ook om blessures te voorkomen. Voor advies en begeleiding kunt u naar de praktijk komen of er kan op locatie worden gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting geven over blessurepreventie of individuele aanwijzingen tijdens trainingen geven.